Select Page
Vila cu clopotei

Lorem Ipsum

Muzeul „Prof. Dr. Nicolae Minovici”, cunoscut mai degrabă ca Vila Minovici sau Vila cu clopotei este un muzeu din București situat în strada Dr. Nicolae Minovici nr. 1, în fața Fântânii Miorița, în apropierea cartierului Băneasa. Totodata, lângă aceasta, se găseste și gara Băneasa care, pe vremuri era gara Prezidentiala .

Casa a fost construită în 1905, conform planului arhitectului Cristofi Cerchez, cu o destinație specială, aceea de a fi un muzeu de etnografie. Muzeul a funcționat din 1906 ca instituție particulară până în 1936, când a fost donat Primăriei Orașului București. Apartinand inainte doctorului Minovici, casa a fost donata de catre acesta in 1936 Municipiului Bucuresti cu conditia de a fi transformata in muzeu.

În cadrul muzeului pot fi admirate mai multe piese de artă populară românească de pe întreg teritoriul României: icoane, ceramică, țesături, obiecte din lemn, instrumente muzicale tradiționale. Tot aici există și un fond documentar despre activitatea doctorului Minovici.

Nicolae Minovici

Lorem Ipsum

„Fire încăpățânată, îndărătnică, dar voluntară”, Nicolae a urmat cursurile primare la Școala comunală nr. 1 din Brăila, iar liceul l-a absolvit în București, la Sf. Sava. Aesta a făcut prima ruptură în cadrul familiei in raport cu pasiunea legată de științe: după absolvirea bacalaureatului în 1891, el s-a înscris la Școala de Belle-Arte, cursuri pe care le-a urmat timp de un an. Pana cand intervențiile fratelui său mai mare Mina, l-au determinat în final să se înscrie în circuitul științelor la Facultatea de Medicină. Lumea artelor, insa, nu a fost dată uitării. Nicolae Minovici a devenit un asiduu colecționar de obiecte de artă, în mod special artă populară din spațiul românesc.In anul 1896 reusind identificarea autorului unui furt săvârșit într-o tipografie cu ajutorul urmelor de mâini, un prim succes în România a identificării unui infractor pe baza urmelor digitale. Dupa aceea, in anul 1898, Nicolae Minovici a obținut titlul de doctor în medicină, cu lucrarea „Tatuajele în România”, publicată în același an. Această temă era abordată pentru prima oară în România și așa a rămas până astazi.

Student fiind, a lucrat ca desenator și ca preparator al sălii de disecție, apoi al clinicii și Institutului de Chirurgie și Ginecologie. În timpul studiilor a mai ocupat și posturile de preparator si, apoi, de asistent la Catedra de Histologie. Și-a continuat studiile la Berlin între 1899-1901, unde a lucrat și la diferite instituții precum Institutul de Anatomie Patologică și Spitalul „Moabit”. A avut contacte cu specialisti din domeniul mediciniei: profesorii Strassman, Virchow și Lepman din Berlin, precum și profesorii Paul Garnier, Magnan și Manoeuvrier din Paris.

Lucrarile doctorului

Lorem Ipsum

Divi will change the way you build websites forever. The advanced page builder makes it possible to build truly dynamic pages without learning code.

OUR LATEST WORK

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

MEET THE CREW

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum

Company Role

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum

Company Role

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum

Company Role

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum

Company Role

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum

Company Role

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum

Company Role

OUR CLIENTS